Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Ängelns Filosofi

 

Mötet med en Svindlare

 

       Svindlarens Taktik (Dåtid )

Du fyllde mitt huvud med otroliga historier. Vilket ledde till att jag tappade bort mina egna tankar. Så jag slutade tänka själv. Du gav mig vita lögner. Du utnyttjade min goda tro. Naivt och blint trodde jag på dig. För att sedan vända världen emot mig. För att göra alla runt omkring mig till mina fiender. Medan du var hjälten. Som skulle lösa alla mina problem. Du hade all kunskap och de redskap som behövdes. För att hjälpa mig ta mig, dit jag ville i världen.

           Förståelsen ( Nutid )

Men nu ser jag sanningen. Förstår vem du egentligen var. En svindlare med intresse för pengar. Du livnär dig på andras sårbarhet. Allt du sagt och gjort. De historier som du berättade var halvsanningar.  Som du skapat med hjälp av andra människors levnadshistorier. Som omvandlades till din egen sanning.

           Syftet (Nutid )

För att gynna din position. För att få gehör för dina idéer och intentioner. Men även vinna sympati och skapa en falsk trygghet. För att få personer öppna sig. Men även berätta om deras liv. Som du sedan kunde använda emot dem. Om de bröt tystnaden och gick emot dig.

 

      Uppvaknandet (Dåtid)

Det uppstod en situation. Där jag skulle lämna något som jag älskade. Då gick ljuset upp för mig. Den kvällen föll hela mitt liv.  Kunde bara göra det mest nödvändiga. Det var som tiden stannade upp. Jag kunde plötsligt börja tänka. Sedan började jag leta efter svar och sanningar. Desto mer jag grävde i saker. Så var det som alltmer av det som sagts och gjorts bara var en massa lögner. Rena rama fantasier. Det var som en illusion.  Jag valde nu att lämna alla lögner och energikrävande situationer.

         Hämnden ( Dåtid )

Men i samma stund som jag bröt upp med denna person. Började det storma runt omkring mig. Det var som saker rasade ner i avgrunden. Rädda det som går, var bara min tanke i huvudet. Allt rasade och jag förstod inte till en början. Varför saker hände och hur allt kunde gå så fel. Samtidigt kändes det som han var överallt och ingenstans. Hade en form av kontroll över mig.

 

         Hämnden (Nutid )

Förstår idag att detta var en del av hans skapelser och rena påhitt. Då han försökte vända, många människor emot mig. Han började spela ut mig. Det skulle kännas som hela världen var min fiende. Personen skrev även brev med ytterst  vackra juridiska ord. För att göra mig livrädd och gå med på hans krav.  Men idag skulle det kunna bli en  komedi. Genom att sitta min stuga och skapa falska mynt. Men då i situationen kändes det ytterst allvarligt. Eftersom jag inte förstod dessa ord. Samtidigt förstår jag idag att allt detta var en del i processen. För att jag skulle bli rädd, ledsen och sårad.

 

        Insikten ( Nutid )

Men nu ser jag sanningen. Förstår vem du egentligen var. En svindlare med intresse för pengar. Du livnär dig på andras sårbarhet. Allt du sagt och gjort. De historier som du berättade var halvsanningar.  Som du skapat med hjälp av andra människors levnadshistorier. Som omvandlades till din egen sanning.  För att gynna din position. För att få gehör för dina idéer och intentioner. Men även vinna sympati och skapa en falsk trygghet. För att få personer öppna sig. Men även berätta om deras liv. Som du sedan kunde använda emot dem. Om de bröt tystnaden och gick emot dig.

       Vad har jag lärt mig

Idag kan jag se det som hände med helt andra ögon. Det var egentligen svindlaren som var svag. Det var han som inte var så speciell. Som han trodde att han var. Det som just då lät begåvat var bara taktlöst. Det som lät klokt, var egentligen inte så smart. Då det inte fanns en gnutta sanning i dina meningar. Bara en soppa med lögner och tomma hot. För att göra mig livrädd, osäker och sluta drömma. Ta bort min tillit till universum. Förvrida min förståelse av världen. Men i detta skede. Bestämde jag mig för att aldrig mer råka ut för denna situation igen.

         Tillit och Tacksamhet

Tack vare goda vänner samt andra personer i min omgivning. Som har hjälp mig fått tillbaka tilliten, hoppet och tron. Om att det finns goda människor med stora hjärtan. Stort tack till alla som finns i min omgivning. Som ger både kärlek och energi. Tack universum för att du visar väg. Tack för att du läste detta. Hoppas det kan hjälpa dig förstå och få insikter ifrån min berättelse.

Namasté Sylvia, Elisabeth Lindholm

4 comments / Add your comment below

  1. Jag vet precis vem du skriver om och allt du antecknat i denna skrivstund stämmer så väl.

    En hemsk historia och flera drabbade. Vid konfrontation så förstår inte människan vad man pratar om.

    Kram fina❤

  2. Precis som Jenny skriver… Jag vet också vem du skriver om…
    Själv har jag har stora ärr i min själ och vet inte om det någonsin kommer att läka.
    Kram ❤️

Lämna ett svar

Till startsidan