Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Livskvalité

Vad innebär Livskvalité

När du slår upp ordet livskvalité. Så finns det ingen riktig förklaring. På denna sida vill jag uppmärksamma livskvalité, ur olika perspektiv. Då det innehåller så många olika ämnen.  Så kan det bli en svår fråga att bestämma vad Livskvalité är och vad det egentligen betyder. Men jag skulle vilja säga att det främst är en sammanflätning av en individs liv. Som utvecklas till en helhet av livets alla upplevelser.

Vad innebär tid 

Jag tror vi måste gå till oss själva och fråga. Vem är jag, vad vill jag med mitt liv. Vad får mig att glädjas och vad tillgodoser mina inre önskemål. I dag diskuterar vi om att tid är viktigt. Men frågan är var tiden lika viktig förr innan järnvägen fanns. Svaret är då nej. Har du provat att leva en dag utan klocka. Detta kan göra oss fria från tiden. Göra det du känner för, vara fullt ut i nuet. Detta för att finna lugnet inom oss själva. För att hitta livsesséns som ger energi, kraft och glädje i våra liv. Finna tacksamheten för att leva fullt ut. Detta kallar jag för Livskvalité.

 

Här kommer några exempel på när jag känt livskvalité

Stranden 

Jag går längs med en sandstrand, känner den lena sanden under mina fötter. Plötsligt märker jag en varm vind som sveper genom håret. I bakgrunden kan jag höra vågornas brus och måsarnas skri från fjärran. I denna stund känner jag en frihet och inre lycka.

Ravinen 

Att gå längs en ravin och lyssna till det vattnets porlande brus. Upplever jag att skogens energi fångar mitt sinne. Ger min själ nästan en fjädervinge. Skogens energier vibrera av stor och mäktig livskraft. Skogen ger mig flöde av energi, kraft och styrka.

Fjällen 

Eller sitta uppe på en fjälltopp och titta ut över andra fjälltoppar. Njuta av tystnaden. Det får mig känna, lugnet inom mig. Känna energin som finns runt om oss och att världen kan vara så stor. Men en då så liten.

Vi dessa tillfällen känns livet magiskt, det är då jag känt att det är underbart att leva. Det är vad jag kallar livskvalité. Älska livet njut och lev som du önskar. Ta hand om varandra.

Lämna ett svar

Till startsidan