Okategoriserade

Alla borde bära reflexer

Det är egentligen inget svårt

Även fast det börjar bli ljusare och ljusare nu i hela landet så är det fortfarande mörkt om man är ute tidigt på morgonen. Självklart är det fortfarande mörkt på kvällarna också. För att synas  tycker jag: alla borde bära reflexer. Hur svårt kan det vara?! Inte ett dugg om jag får säga nått. Vi har också tagit upp detta i skolan då många barn åker till skolan när det är mörkt och går på trottoarer intill vägen.

Du räddar ditt liv med reflex

Är man ute och går när det är mörkt så måste man ju synas för alla. Speciellt om man går intill en väg och dessutom ska gå över ett övergångsställe. För det är jättemånga som har svarta jackor och byxor och då syns man inte alls. Det är ju en säkerhet för både dom som är ute och går och för dom som kör bil. För händer det något så kan det gå väldigt fort. Då är det mycket billigare och säkrare att sätta på sig en reflex antingen på jackan, väskan eller varför inte på mössan.

Alla borde bära reflexer

Varför inte på vuxnas kläder?

När vi har barn och köper overaller till till dom som dom använder vid höst och vinter så finns det för det mesta reflexer som redan är fastsydda. Varför finns inte det på vuxnas kläder? Om man nu inte köper dessa gula jackor som lyser som en sol. Det behöver ju faktiskt inte vara något konstigt mer än att det sitter någonting längst ner på jackan baktill och någonting framtill också.

Det som är lite roligt är att nu kan man faktiskt köpa lite “roligare” reflexer till oss vuxna. Såsom vantar, hårsnoddar, paraplyn och band man sätter om armen. Men det gäller ju att vi vuxna också köper dom och tyvärr så gör inte många det. Häromkvällen när jag körde hem från affären så småregnade det och man försöker titta så mycket som möjligt vid övergångsställena. Men ändå så var jag tvungen att tvärnita då jag helt plötsligt hade en man och en kvinna framför bilen. Dom hade bägge svarta kläder på sig uppifrån och ner och inte en enda reflex. Så hur skulle jag kunna se dom då? Reaktionen på mannen blev att han stannade framför mitt motorhuv och skakade på huvudet. Då kunde jag inte låta bli utan drog ner rutan och sa: om ni sätter på er reflexer så kommer jag se er bättre. Ingen reaktion på den inte. Men det hade jag inte förväntat mig heller.

Alla borde bära reflexer

Prata med era barn

På förskolorna brukar barnen få västar på sig när grupper är ute och gör någonting och det kanske inte är något som vuxna vill ta på sig. Och det gör inte tonåringar heller. Men att prata med sina barn som brukar var ute när det är mörkt kan vara bra. Det finns ju faktiskt sp många olika reflexer man kan sätta på sig som inte är så stora eller inte heller fula.